Kengo Kuma Designs a Dramatically Vaulted Cafe to Evoke Japan’s Sloping Tottori Sand Dunes

Overlooking Japan’s vast Tottori Sand Dunes is a new two-level structure that connects earth and atmosphere. Dubbed a “staircase to the sky,” Takahama Café is one of architect Kengo Kuma’s latest projects that reflects the surrounding environment. The dramatically vaulted building, which totals 199 square meters, is constructed with cross-laminated timber and reinforced concrete and features a balcony topped with a pergola for visitors to view the region. Sand from the dunes textures the Washi paper pendant lights inside, and in honor of local craftspeople and traditions, the studio tasked the Tottori Mingei pottery workshop Nakai-gama with creating the bathroom sinks, which are cloaked in its signature blue-black glaze. More
Do stories and artists like this matter to you? Become a Colossal Member today and support independent arts publishing for as little as $5 per month. The article Kengo Kuma Designs a Dramatically Vaulted Cafe to Evoke Japan’s Sloping Tottori Sand Dunes appeared first on Colossal.

Read More