A Chinese Village’s Breezy New Library Uses Traditional Construction Techniques to Make a Social Impact

Modeled after a traditional Dong timber house, a new local library designed by Chinese architecture firm Condition_Lab highlights the region’s architectural heritage through elegant, contemporary details. Pingtan Book House is located in the village of Pingtan, Tongdao Province, Hunan, and nestles into the courtyard of a primary school that serves 400 children. The studio saw an opportunity to complement the school—a 20-year old blocky, concrete construction—with an addition that was more empathetic to its cultural and natural surroundings. More
Do stories and artists like this matter to you? Become a Colossal Member today and support independent arts publishing for as little as $5 per month. The article A Chinese Village’s Breezy New Library Uses Traditional Construction Techniques to Make a Social Impact appeared first on Colossal.

Read More